top of page

Montage

Het meest spannende moment van het proces, kijken of alles past. De assen zijn als eerste gemonteerd voordat het molenbed gemaakt was. Daardoor kon een perfecte ronding in de beton gerealiseerd worden. De stuwen en WaveCreator zijn samen geplaatst met een kraan, omdat het waterrad vertraging had bij de coater. Er zijn hydraulische leidingen naar de cilinders van de stuwen gelegd, zodat deze vanuit de technische ruimte met een hydraulische aggregaat aangestuurd kunnen worden.

Na het plaatsen van de stuwen, is de dam aan de achterzijde verwijderd. Nadat alle stuwen goed functioneerde is ook de dam aan de voorzijde verwijderd en stroomde er weer na 6 maanden water tussen de panden. Dit is klein gevierd en hierdoor was het mogelijk om tijdens de VKC-wedstijd gebruik te kunnen maken van het wilde water. De dam aan de achterzijde was niet diep genoeg uitgegraven waardoor we na de VKC-wedstrijd nog puin moesten ruimen.

Na een enorme vertraging van het waterrad, was het waterrad 4 maanden later klaar om gemonteerd te worden. Omdat een schoep al 90 kg weegt, is er een kraanbaan gebouwd zodat de schoepen iets gecontroleerde gemonteerd konden worden.

bottom of page